Coaches gezocht en trainingsupdate

24-6

Beste hockeyers (en ouders),

Het is al weer de laatste week van het reguliere seizoen en dus de laatste trainingen met jullie oude teams. Vanaf aankomende maandag (28 juni) gaan we trainen in de nieuwe teamsamenstellingen. In de bijlage vind je het trainingsschema voor volgende week, het schema voor de laatste week zal in de loop van komende week bekend gemaakt worden. We moeten hier e.e.a. in schuiven omdat sommige trainers dan al op vakantie zijn. De laatste training is op vrijdag 9 juli, daarna gaan we genieten van de zomervakantie.

De competitie start op zaterdag 11 september weer dus dat betekent dat we op maandag 30 augustus weer beginnen met trainen. Nu weten we dat de schoolvakantie tot 5 september loopt en er dus nog een hoop mensen op vakantie (kunnen) zijn. Ook sommige trainers zijn dan nog niet terug helaas dus in de eerste trainingsweek zal er wat geïmproviseerd moeten worden, we hopen hierbij op ieders begrip. Dit schema zal in de loop van de vakantie bekend gemaakt worden en is dan terug te vinden in Lisa.


Nieuwe teams betekent (vaak) ook nieuwe coaches en/of managers. Het is aan de teams zelf om een coach en/of manager te regelen.

In het kort de taken van een coach en van een manager;

Coach: regelt alle zaken OP het veld, dus het maken van een opstelling, het geven van tactische aanwijzingen en het wisselen van spelers etc.

Manager: regelt alle zaken NAAST het veld, dus het maken van een rijschema, een was-schema het invullen van een spelerslijst in Lisa en het indelen van scheidsrechters en bar-ouders als daar om gevraagd wordt. Oftewel alles achter de schermen.

Een team heeft maximaal 2 coaches en 1 manager, de coaches mogen tijdens een wedstrijd op het veld (in de dug-out) staan, de manager blijft net als de toeschouwers achter de hekken van het veld en bemoeit zich tijdens een wedstrijd niet met de spelers. Mocht er een coach niet kunnen dan mag een manager invallen als reserve coach (hoeft niet persé).

Uiteraard kan iemand ook zowel coach als manager zijn, deze 2 taken hoeven dus niet altijd door 2 verschillende personen ingevuld te worden…….

Mocht jij of een van jouw ouders een team willen coachen en/of managen dan kan je je hiervoor t/m 11 juli per mail aanmelden bij de TC, graag het gewenste team hierbij vermelden.

Voor de jongste jeugd via [email protected] en voor de junioren (D t/m A) via [email protected].

Het is van belang dat elk team ten minste 1 coach heeft dus laten we er met zijn allen voor zorgen dat alle teams komend seizoen lekker onbezorgd en onder goede begeleiding kunnen spelen.

Mocht je hier nog vragen over hebben of twijfel je dan mag je ook altijd mailen naar genoemde mailadressen.


Als laatste….. De coronaregels versoepelen weer iets met ingang van aanstaande zaterdag (26 juni), dit is ook gelijk de laatste dag dat we wedstrijden spelen. Iedereen is weer van harte welkom om te komen kijken bij de wedstrijden mits er netjes 1,5 meter afstand gehouden wordt. De kantine is ook weer open.

Laten we er met zijn allen een leuke laatste wedstrijddag van maken en het seizoen mooi afsluiten

Veel kijkplezier en alvast een fijne vakantie toegewenst.

Met sportieve groet,

TC-HVZ

 
24-6-2021 Mededelingen Bijlage