In memoriam Ton van Loon.

24-6 Nieuws Ton van Loon is recentelijk met pensioen gegaan. Hij hield niet van stilzitten. Toen ik op een dag mij liet ontvallen dat er bij de Hockey Vereniging in Zevenaar veel werk te verzetten viel heeft Ton aangegeven dat hij wel wilde ondersteunen. Hij vond dat hij wel wat terug kon doen, omdat in het verleden zijn zoon Philip en dochter Juliëtte een onvergetelijke tijd hebben beleefd bij onze hockeyvereniging. Daarnaast heeft Ton zelf ook nog een aantal jaren bij HVZ getrimd en gehockeyed in het Veteranen B Elftal (2012).

Stichting

Ton heeft het voorzitterschap van de stichting van mij overgenomen in 2018. De Stichting beheert al sinds jaren de velden van HVZ en het Clubhuis. Ton heeft zich met volle overgave gestort op de zaken die moesten gebeuren. Hij heeft daarbij zijn achtergrond als technische projectleider gebruikt om zaken te verbeteren. Belangrijkste recentelijke verbeteringen van het clubhuis is de elektrische installatie. Ton was op de achtergrond de drijvende kracht van de stichting. Ook het penningmeesterschap heeft hij naast het voorzitterschap er even bij gedaan.

Penningmeester HVZ

In mei 2019 ben ik gevraagd om het voorzitterschap te aanvaarden van HVZ. Ton is ook bereid geweest de taak van penningmeester van HVZ op zich te nemen. Wat soms best lastig was, omdat hij een dubbelrol vervulde. We houden Ton in herinnering als een bevlogen man, die als hij iets deed, het goed wilde doen en alles tot op de bodem uitzocht.

Afgelopen zondag is Ton plotseling overleden.

We denken aan Ton terug met fijne herinnering. We voelen mee met z’n vrouw dochter en zoon en verdere familie. We wensen hen heel veel sterkte en kracht toe.

Namens het bestuur van HVZ
Manuel ter Maat


 
24-6-2021 Nieuws