Teamindelingen seizoen 2021-2022

6-6

Beste leden en ouders/verzorgers jeugdleden,

Vol vertrouwen en enthousiasme kijken we allemaal uit naar het nieuwe seizoen.

Eerst nog de zomervakantie en dan kunnen we in de nieuwe teamsamenstelling meedoen aan de competitie. Hopelijk kunnen we het nieuwe hockeyseizoen weer zorgeloos genieten van onze sport. Samen presteren en samen genieten!

Afgelopen periode heeft de technnische commissie (TC) intensief gesproken met de trainers over de te vormen teams. Deze indeling is dan ook gebaseerd op het advies en input van de trainers, aangevuld met de kennis en inzichten van de TC.

Binnen de vereniging hebben we een algemene leidraad hoe de teamindeling tot stand komt. We noemen hieronder de belangrijkste punten:

-In principe speelt iedere speler/speelster in zijn/haar eigen leeftijdscategorie.

-Bij een afweging speelt eerst clubbelang, vervolgens het teambelang en daarna het belang van het individu.

-Teams zijn gebonden aan een maximale grootte: het aantal dat vanuit de KNHB bij een wedstrijd "mee mag” en daadwerkelijk kan spelen op het veld. We streven naar een teamgrootte waarbij elk lid kan meedoen aan de wedstrijd en ruime speeltijd krijgt. We zijn hierbij echter ook afhankelijk van het totaal aantal beschikbare leden. We zullen hierbij eerder kiezen voor wat vollere teams dan onderbezette teams.

-De senioren en jeugdteams (A t/m D) worden ingedeeld op kwaliteit die moet leiden tot de beste teamsamenstellingen. Bij de jeugdteams (E en F) speelt ook zoveel als mogelijk het sociaal-emotionele deel een rol.

-Trainers hebben een belangrijke stem bij het beoordelen van de spelers op hun inzet, prestaties, vooruitgang en gedrag van het afgelopen seizoen. Daarnaast wordt eventueel de input van coaches ook meegewogen.

-De TC heeft de leidende rol in het proces om tot de juiste teamindeling te komen en de uiteindelijke besluitvorming. Zorgvuldigheid en neutraliteit wordt geborgd door het nastreven van consensus in de beoordeling van elk team/lid en controle daarop door het TC-team en/of bestuur.

Aanvullend op deze leidraad zullen we elk seizoen maatwerk moeten toepassen als de situatie daar om vraagt. Dat is zeker in dit corona jaar het geval. In dit kader hebben we bijvoorbeeld voor zowel de MA2 en MA3 als de MD3 en MD4 de teams qua sterkte gelijkwaardig gemaakt. Deze teams zullen dan ook op hetzelfde niveau bij de KNHB worden opgegeven.

Voor vragen over de indeling kun je uitsluitend per e-mailterecht bij:

-Jongste jeugd E t/m F-jeugd & Benjamins: [email protected]

-Junioren A t/m D jeugd [email protected]

-Senioren Dames/Heren [email protected]

Een van de leden van de TC zal dan contact met je opnemen.

We wensen jullie alvast veel hockeyplezier en spannende wedstrijden toegewenst!

Hartelijk groet,

Namens de Technische Commissie

Guus, Pascal, Petra, Michiel en Christian

 
6-6-2022 Mededelingen Bijlage