Hockey Vereniging Zevenaar, Hengelder 3, 6902 PA Zevenaar. Telefoon: 0316 - 527341


Warm weer in het weekend van 26-27 mei

Tips voor sporten met warm weer
Blijven bewegen is goed, als je in goede conditie bent en geen gezondheidsproblemen hebt. Maar overdrijf het niet en pas het sporten aan met deze warmte. Het weer kan grote invloed hebben in het ontstaan van blessures. Sport met warm weer verstandig.

- Drink zowel voor, tijdens als na de wedstrijd voldoende.
- Smeer je in met genoeg zonnebrandcrème voordat je gaat sporten.
- Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Draag goede warmte- en vochtregulerende kleding. Een oplopende lichaamstemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor achteruitgang van je prestaties en vergroot de kans op kramp, flauwvallen of een zonnesteek.
- Zoek tijdens pauzes en wissels de schaduw op. Drink en koel je lichaam. Zorg voor voldoende schaduw in de dug-out en plaats zo nodig parasols/beschutting over de dug-out.
- Luister naar je lichaam. Het kan heel goed zijn dat je bij warme omstandigheden mindere prestaties levert dan normaal, je hartslag stijgt namelijk sneller. Als je je niet lekker voelt, stop dan of neem even een pauze. Vooral ongetrainde mensen moeten er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk minder lang of minder intensief kunnen trainen dan normaal.

Onweer: ‘Tienseconden regel’
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Pinkstertoernooi 2018

Het 2018 Pinkstertoernooi zit er al weer op.

Wedstrijden, gemoedelijke sfeer, heerlijke BBQ, flitsende disco, een koude nacht en zondags fantastsch weer!!

Bedankt voor jullie komst en deelname. Hopelijk tot volgend jaar!

Ook op zondag zijn er foto's gemaakt, zie hieronder voor beide links.

HIER staat een foto impressie van de zaterdag 19 mei.

HIER staat een foto impressie van de zondag 20 mei.
De HVZ Tulpencursus 2018 is al weer voorbij.


Zaterdagochtend 21 april was alweer de laatste dag van de Tulpencursus 2018.

Onder een stralende zon waren er weer veel kinderen en ouders naar HVZ gekomen voor de laatste dag van de Tulpencursus 2018.
En zoals altijd op de derde dag waren het niet alleen de kinderen die met een stick aan de gang gaan, nu konden ook de ouders kennis maken met Hockey. En dit gebeurde onder de bezielende leiding van Michiel en Jos.

Klik hier voor de foto's van 7 april
Klik hier voor de foto's van 14 april
Klik hier voor de foto's van 21 april

Had je niet de mogelijkheid om naar de Tulpencursus te komen?
Geen probleem.
Je kunt altijd 3x vrijblijvend meetrainen. Stuur dan een mailtje naar de HVZ ledenadministratie met jouw naam, jongen of meisje en geboortedatum.
Dan nemen wij contact met jou op wanneer een team van jouwleeftijdsgenoten traint!
Meisjes D2 zien er ook uit om door een ringetje te halen.


Meisjes D2 loopt er ook extra netjes bij op en naast de hockeyvelden.
Dankzij DENNED, MVO, Habru en BAS lopen zij in nieuwe team jacks.

Alle sponsoren, ontzettend bedankt!
Meisjes A2 loopt er weer extra netjes bij op en naast de hockeyvelden.


Meisjes A2 loopt er weer extra netjes bij op en naast de hockeyvelden.
Dankzij de sponsoren bakkerij Godschalk en IT bedrijf Q-site, lopen zij in nieuwe team jacks.

Godschalk en Q-site; Ontzettend bedankt!
HVZ en Volvo Harrie Arendsen hebben het langdurige partnership tussen beide partijen wederom verlengd.Volvo en Harrie Arendsen zijn al 15 jaren verbonden aan de hockey in de regio en aan HVZ.

Namens Volvo Harrie Arendsen in Zevenaar meldt vestigingsleider Tino Theunisse "verheugd te zijn dat de samenwerking bestendigd wordt". Dit uit zich o.a. in het aanbieden van mobiliteit voor de vereniging en leden en het ondersteunen van de jeugdlijn van HVZ.

" HVZ en Volvo Harrie Arendsen werken al jaren samen. Harrie Arendsen Volvo zal ook in de toekomst mooie dingen doen voor HVZ. Zo is er o.a. contact met verschillende spelers van het nederlandse heren- en vrouwenteam, die als ambassadeur voor Volvo werken. Wat zou het fantastisch zijn om deze ambassadeurs op de velden van HVZ te hebben, zodat onze jeugd extra trainingen en clinics zal krijgen", meldt HVZ voorzitter Bert Cornelese.

Zaterdag 21 april a.s. tijdens de slotdag van de Tulpencursus 2018 zal Volvo Harrie Arendsen het nieuwste model in de Volvo lijn, de XC40, voor alle leden en bezoekers presenteren.
HVZ is bijzonder blij om te kunnen melden dat Rabobank Arnhem en Omstreken tot en met 2020 als hoofdsponsor aan HVZ verbonden blijft!


In het bijzijn van de sponsorcommissie ondertekenden Lidewijde Koot,
Directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Arnhem e/o en
Bert Cornelese, voorzitter HVZ, op vrijdag 16 maart jl. de overeenkomst.

" HVZ is verheugd in het verlengen van de overeenkomst met de Rabobank als hoofdsponsor. De Rabobank is al vele jaren verbonden aan HVZ en bijzonder betrokken bij de hockeysport.
Het is een betrouwbare partner waarmee we altijd in goed overleg zijn en daarbij ons al vele jaren ondersteunen in het uitvoeren van het beleid van HVZ", meldt voorzitter Bert Cornelese.
Goed werk van de sponsorcommissie! Dank gaat uit naar Geert Kingma en Andre Mulder en naar Frank Dercksen voor het maken van de foto's.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook bij HVZ?

U heeft er vast al over gelezen of van gehoord, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vanaf 25 mei 2018 gelden er strengere regels op het gebied van privacy.
De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) wordt dan vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze AVG geldt voor de hele Europese Unie en heeft gevolgen voor iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt. Dus ook voor alle hockeyverenigingen van de KNHB.

De tekst hierboven en aanvullende informatie staat hier op de site van de KNHB.

Maar, denkt u dan, wat zijn dan bij voorbeeld consequenties van deze AVG?
- Even een teamfoto plaatsen kan niet meer. Iedereen op de foto moet toestemming geven.
- Snel die leuke actiefoto van een wedstrijd op social media plaatsen kan niet meer. Iedereen op de foto moet toestemming geven.
- En nog heel veel meer.

Ook HVZ is hier al een paar weken mee bezig. Met behulp van het KNHB tool en Lisa wordt bepaald welke activiteiten er nodig zijn zodat ook HVZ op 25 mei aan de AVG voldoet.
NIEUW ! VERBINDING en COMMUNICATIE : HVZ CAFE !


Er is weer een HVZ Cafe!


Voor wie?

A
lle betrokkenen bij HVZ, Leden, Ouders en natuurlijk ook anders betrokken!

In het verleden was er zoiets als een clubavond op HVZ. Daar troffen bestuur en commissies elkaar en kon er veel worden afgestemd.
Het bestuur wil dit graag in ere herstellen met daarbij de mogelijkheid voor alle leden, ouders en andere betrokkenen om vragen te stellen, uitleg te krijgen over een onderwerp of anderszins betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van HVZ.

Deze nieuwe opzet noemen we het HVZ CAFE!
We ontmoeten elkaar 2x per maand op maandagavond vanaf 19:45 uur in ons clubhuis.

Tot en met einde seizoen:


- Februari 5 & 19
- Maart: 5 & 26 (26 maart was ook de ALV)
- April: 9 & 23
- Mei: 7 & 14
- Juni: 11

Informatie

G-Hockey bij HVZ en MHC De Westerduiven

Binnen de Liemers willen we graag hockey voor iedereen toegankelijk maken. Hockey is een sport waarbij je samen een sportieve en plezierige tijd hebt.

Voor wie
Voor iedereen vanaf 6 jaar met een verstandelijke of licht motorische beperking bieden wij G(aaf)-Hockey training aan.

Speciale trainers voor G-hockey
Begeleiding is voor deze spelers extra belangrijk. De trainers zijn in opleiding tot, of zijn reeds G-trainer. Geassisteerd door een aantal enthousiaste jeugdspelers bestaat onze trainersgroep zodoende uit gemotiveerde ervaren hockeyers die zich graag inzetten.

Competitie spelen is mogelijk
Het aantal G-Hockey teams groeit bij de verschillende verenigingen, daardoor is de landelijke hockeybond KNHB in staat een competitie op te zetten. Per seizoen zijn er ongeveer acht competitiedagen. De teams spelen hockey volgens de regels van het 6-tal . Soms worden een aantal regels aangepast zodat het hockeyen voor iedereen plezier oplevert, uitnodigend is en vooral ook veilig.

Het spelen van competitiewedstrijden behoort tot de mogelijkheden, maar is niet verplicht! Competitie spelen we samen met de hockeyvereniging in Zutphen en Zevenaar.


Wat is belangrijk als je mee doet aan Gaaf-Hockey:

 • Je hebt plezier in hockey
 • Je kunt een stick vasthouden en hier veilig mee om gaan
 • Je bent voldoende mobiel
 • Je kunt aanwijzingen opvolgen
 • Je vind het leuk om in een groep te zijn
 • Je kunt een gebitsbeschermer dragen (verplicht)

 • Gratis en vrijblijvend kennismaken
  Geïnteresseerden mogen drie keer gratis meetrainen. Dit verplicht je tot niets maar mocht je het hockeyen bij ons leuk vinden dan kun je lid worden van onze vereniging.

  Praktische informatie
 • De trainingen zijn gedurende het hockeyseizoen op vrijdag van 17.00 uur tot 18.00 uur (Duiven) en op maandagmiddag (Zevenaar). Je kunt kiezen of je in Duiven of in Zevenaar wilt trainen.
 • Het hockeyseizoen loopt van september t/m december en van maart t/m juni.
 • In de wintermaanden gaan we in de zaal trainen. Dat kan op een ander tijdstip zijn dan de buitentraining.
 • In principe zijn er tijdens schoolvakanties geen trainingen.
 • Als je er voor kiest om ook competitie te spelen, dan heb je per seizoen gemiddeld acht competitiedagen.
 • Op zo'n dag speel je twee wedstrijden van 2x20 minuten.Soms speel je thuis op de velden van MHC De Westerduiven of HVZ in Zevenaar maar het kan ook voorkomen dat je een uitwedstrijd hebt en naar bv Zutphen, Arnhem of Nijmegen moet reizen. Ouders of begeleiders zijn dan verplicht om op toerbeurt mee te rijden.
 • Deelname aan competitie wedstrijden is niet verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om alleen trainingslid te worden.

 • Enthousiast geworden over Gaaf-Hockey?
  Kom eens bij ons kijken. Je kunt drie keer gratis meetrainen. Jij zorgt voor sportieve kleding en schoeisel. Wij zorgen voor de stick en maken jou nog enthousiaster.

  Meer weten?
  Stuur dan een mail naar [email protected] met vraag, naam en telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact op.

  Voor stagiaires van CIOS en andere relevante opleidingen
  Ook indien je voor bijvoorbeeld stagedoeleinden onze trainersgroep wilt komen helpen kun je contact opnemen met [email protected]

   


  Het lijkt ons in ieder geval Gaaf je te ontmoeten op een van onze trainingen!


  Sponsoring


  Sponsoren zijn erg belangrijk voor onze vereniging, zij zorgen ervoor dat wij als vereniging kunnen floreren. Wij van HVZ willen daarvoor weer onze sponsoren helpen door hen onder de aandacht te brengen van onze leden.
  Onlangs is onze hockeyvereniging een sponsor overeenkomst aangegaan met Glaspunt B.V.  Club van 50


  De sponsorcommissie heeft een groot bord in de hal van het clubhuis geplaatst, waarop de 'Club van 50' wordt gepresenteerd. Iedereen die HVZ een warm hart toedraagt en graag wat extra's aan de club wil doneren, krijgt daarop een vermelding. De eerste plaatsen zijn reeds bezet!

  Voor meer info: [email protected]