Nieuws van HVZ

Avontuurlijke reis voor HVZ Meisjes C1 en D1

De heenreis is goed verlopen en de eerste wedstrijd is gespeeld!
Kijk op Facebook (HockeyVerenigingZevenaar) en Twitter (@HVZevenaar) voor het verloop van de reis.

Snertfestijn 2015 gezellig en mooi weer

De opkomst was zo groot dat van 10:00u tot 13:15u alle velden bezet waren. De jeugd mocht het opnemen tegen de ouders. Veel ouders kwamen met zweetdruppels van het veld...
Als beloning stond in het clubhuis heerlijke snert en warme choco klaar!

Tijdens de 1e teamwisseling om 10:45u zijn de prijzen voor de Grote Clubactie uitgereikt.

Onze fotograaf Frank Dercksen heeft een heleboel foto's gemaakt en geplaatst op
http://goo.gl/XhvRI6.

Iedereen bedankt en misschien zien we elkaar volgend jaar weer!

De Toernooicommissie

Avontuurlijke reis voor HVZ Meisjes C1 en D1 - Deel 4

Nu het carnaval voorbij is, komt zaterdag 28 feb. 2015 wel heel snel dichterbij. Terwijl bij HVZ het snerttoernooi gaat plaatsvinden, zullen de meiden van C1 en D1 en hun begeleiders al vroeg opstaan om op reis te gaan.

De meiden beginnen nu zenuwachtig aan de ouders te vragen wat ze allemaal moeten meenemen. Moeten we nog iets speciaals meenemen? Alle meiden hebben namelijk de opdracht gekregen om voor hun directe tegenstander in beide wedstrijden iets speciaals uit Nederland mee te nemen en ga dat maar eens bedenken!
Deze moeilijke opdracht beheerst de gedachten van onze jonge meiden meer dan het taalprobleem. Een Engelstalige film volgen is in Nederland door de ondertiteling nog gemakkelijk. Maar om zelf Engels te gaan praten, dat wordt nog een hele opgave. Maar goed dat er volwassenen bij zijn die zich niet schamen om Engels te spreken en taalfouten maken is helemaal niet erg.

De organisatie heeft het programma afgerond. Het is zelfs gelukt een compleet boekje (in het Engels!) te maken dat aan alle spelers wordt aangeboden.
Als ambassadeurs van Zevenaar en vooral van Hockey Vereniging Zevenaar, zal ook aan de respectievelijke clubs en hun bestuurders een aandenken aan ons bezoek worden aangeboden.

Natuurlijk hopen we met zijn allen op een voorspoedige reis met aantrekkelijke hockeywedstrijden.
Onze meiden zullen terugkomen met een extra stuk culturele bagage van zowel Canterbury als Windsor en met opgedane ervaringen die hen hun gehele leven bij zullen blijven. Misschien kan het wel een HVZ traditie worden....

England, here we come!

Wordt vervolgd met een verslag van deze reis door de meiden zelf.

Avontuurlijke reis voor HVZ Meisjes C1 en D1 - Deel 3

Deel 3 van de organisatie van deze enerverende reis voor onze jonge dames.

De ouders zijn nu geïnformeerd over de reis van hun Hockey-meiden naar Engeland. De jeugd wordt op korte termijn voorzien van al de benodigde informatie. Vol lof waren zij over het totale programma dat naast hockey ook nog een aanzienlijk culturele kant heeft.
Er wordt een tour georganiseerd door Canterbury en er wordt een bezoek gebracht aan Windsor Castle. Er wordt gezegd dat de Engels koningin Elisabeth het weekend daar doorbrengt. Er wordt natuurlijk geprobeerd om bij haar op audiëntie te komen, maar gezien haar leeftijd zal dat nog moeilijk worden. In de plaats Windsor zijn er ook genoeg winkeltjes om nog wat Engelse souvenirs aan te schaffen.

En dan wordt er ook gehockeyd.
Twee clubs hebben zich aangeboden om het op te nemen tegen de Zevenaarse girls. Toch een hele opgave. De speelsterkte van de clubs is niet bekend dus onze meiden weten niet wat ze op het veld te wachten staat.
Eerst in Guildford, even ten zuidwesten van Londen en de volgende dag tegen Slough. Natuurlijk zullen we verslag doen van de prestaties van onze girls.

Van de totale reis gaan we een mooi verslag maken. We doen ons best om dat op video vast te leggen, anders zijn er altijd nog de foto’s. Deze zullen op de site van HVZ een prominente plaats in gaan nemen. Natuurlijk wordt er ook aan de meiden gevraagd om zelf hun wederwaardigheden op te schrijven en ook via de site te publiceren.

We zullen zien hoe deze reis voor hun is verlopen!
Wordt vervolgd ....

Avontuurlijke reis voor HVZ Meisjes C1 en D1 - Deel 2

Zoals eerder vermeld is het programma nu volledig en de Engelse clubs zien er naar uit om onze meiden te verwelkomen.Naar we hebben begrepen wordt nu nagenoeg iedere Engelstalige film met ondertiteling bekeken door de dames, voornamelijk voor hun Engels.

Op 28 februari 2014 wordt al om 6.30 verzameld bij AC. Om 10.50 uur zullen 9 Auto’s de oversteek wagen via de tunnel tussen Calais en Folkestone. Eerst wordt er een bezoek gebracht aan Canterbury met zijn imposante Kathedraal. De plaats zelf heeft ook al geschiedenis geschreven.
Daarna wordt koers gezet naar de plaats Guildford, waar we door de plaatselijke club met open armen zullen worden ontvangen. Daar kunnen onze dames hun eerste kunsten op het hockeyveld vertonen tegen de plaatselijke jeugd van hun leeftijdsgroep!

Wordt vervolgd....

Avontuurlijke reis voor HVZ Meisjes C1 en D1 - Deel 1
Onder initiatief van enkele ouders gaan in het weekend van 28 februari en 1 maart 2015 de teams van meisjes C1 en D1 op hockeyreis naar het buitenland. En dan niet zomaar buitenland, nee het wordt zelfs ENGELAND, de bakermat van het moderne hockey!

Naast het spelen van wedstrijden tegen plaatselijke teams is er ook tijd om enkele voorname bezienswaardigheden te bezoeken, waar Engeland zo rijk aan is. En natuurlijk om kennis te maken met de Engelse leefwijze en collega-hockeysters. Wie weet komen er nog latere vriendschappen uit voort.

Het volledige programma staat al vast en de Engelse clubs zien er naar uit om onze meiden te verwelkomen. Op korte termijn wordt dit programma aan zowel ouders als meisjes voorgelegd. We hebben al wel begrepen dat er ondertussen zwaar gestudeerd wordt om hun Engels op te vijzelen....

Een avontuurlijke reis dus voor onze meiden met natuurlijk perspectief voor uitwisselingen tussen HVZ en Engelse teams en ook voor andere teams van HVZ.

Wordt vervolgd!
HVZ bestaat 50 jaar!

Het seizoen 2014-2015 is voor HVZ een lustrum jaar. Onze club bestaat dan 50 jaar!

De clinic op 30 aug. 2014 was de start van de viering van ons 50-jarig bestaan. De sponsorcommissie heeft een groot bord in de hal van het clubhuis geplaatst, waarop de 'Club van 50' wordt gepresenteerd. Iedereen die HVZ een warm hart toedraagt en graag wat extra's aan de club wil doneren, krijgt daarop een vermelding. De eerste plaatsen zijn reeds bezet!

Voor meer info: clubvan50@hvz.info